Nieuw-Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Yvonne & Lindsey - WaarBenJij.nu Nieuw-Zeeland - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Yvonne & Lindsey - WaarBenJij.nu

Nieuw-Zeeland

Door: Lindsey & Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne & Lindsey

30 April 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hee allemaal,

Hier een berichtje uit Nieuw-Zeeland! Het land met supermooie natuur, bergen, meren gletsjers, aardige mensen en maori cultuur. Wij hebben hier nu alweer 6 weken rondgetrokken over beide eilanden: noord en zuid. We hebben gereisd met Kiwi Experience, een hop on-/ hop off bus die je van plaats naar plaats brengt. Net zoiets als de BAZ-Bus, waarmee we in Zuid-Afrika hebben gereisd. Het verschil was alleen dat je hier in NZ continu met ongeveer dezelfde groep van 50 mensen reist, de buschauffeur veel uitleg geeft over de verschillende plaatsen en we regelmatig stopte voor een wandeling of foto. Best een leuke manier van reizen.

We zijn begonnen in Auckland op 't noordereiland. Auckland is niet zo groot en minder bijzonder dan we dachten. Na 2 dagen zijn we dan ook voor 't eerst op de Kiwi bus gestapt richting Bay of Islands/Paihia (het noordelijkste puntje). Hier hebben we een 'Rock the boatcruise' gedaan met leuke activiteiten, zoals paintbalschieten op een nepeend, vissen, (nacht-)kayakken, snorkelen en zee-egels vangen en proeven en een wandeling op een van de 144 eilanden van Bay of Islands. In Paihia hebben we nog lekker een dagje aan 't strand gelegen (hier was het nog goed weer) en watervallen bezocht.
Via Auckland gingen we vervolgens richting het zuiden naar Hot Water Beach. Deze plaats heet zo, omdat je op het strand je eigen heetwaterbron/pool kan graven. Omdat we daar pas laat aankwamen ivm file en het geen lekker weer was, hebben wij geen 'hotpool' gegraven, maar zijn naar Cathedral Cove gegaan waar de film 'the cronicles of Narnia' is opgenomen.
Vanuit Hot Water Beach gingen we met de bus weer verder naar Waitomo, bekend om de glowworm caves. Wij zijn ook in de grotten geweest met 'black water rafting'. Dat hield in dat we met banden de grotten in gingen en daar van watervallen af sprongen en door de grotten dreven. We kregen allemaal een wetsuit, rubber schoenen en een helm met lampje. Wanneer we 't lampje uitdeden en naar 't plafond keken zag je inderdaad allemaal kleine groene lichtjes, de 'glowworms'. Erg mooi om te zien.
In Rotorua zijn we in een geiserpark geweest en zagen daar heetwaterbronnen, modderpolen en kiwivogels (het symbool van Nieuw-Zeeland). De meeste vogels hier hebben geen vleugels en lopen en eten op de grond. Dit omdat er geen dieren zijn die ze opeten, dus hoeven ze ook niet weg te kunnen vliegen. Zo ook, de kiwivogel. Naast 't geiserpark zijn we in Rotorua ook naar 'n maori village geweest om kennis te maken met de maori cultuur en mensen. We waren met een grote groep van de kiwibus en een van de mannen moest ons stamhoofd zijn. We werden verwelkomt door 't stamhoofd van 't dorp. Eenmaal binnen werden verschillende demonstraties gegeven, van spelletjes en kleding maken tot een oorlogsdans, waar ons stamhoofd ook aan mee moest doen. Hierna kregen we nog een show en lekker avondeten, gekookt onder de grond (hangi genoemd). Vooral de toetjes, kiwitaart en chocoladecake gingen er goed in! Vanuit Rotorua gingen we naar Taupo, een klein stadje aan een groot meer met uitzicht op de Tongariro vulkaan. Hier hebben we een scootertje gehuurd en hebben rondom het meer gereden en zijn naar watervallen en natuurlijke waterbronnen geweest en hebben geshopt en gewandeld.
Via River valey zijn we naar Wellington gegaan met een nieuwe bus, groep en chauffeur. Onze oude groep bleef,namelijk maar 2 dagen in Taupo en wij 3 aangezien we zoveel tijd hadden in Nieuw-Zeeland. In Wellington hebben we een bezoek gebracht aan 't gratis 'te papa' museum, waarin de dieren, natuur, natuurrampen en cultuur van Nieuw-Zeeland te zien zijn. Ook zijn we naar een rugbywedstrijd geweest. Was leuk om te zien, want hadden we allebei nog nooit gezien.

Na 2 weken op 't noordereiland gingen we met de ferry naar het zuidereiland. Hier zou het stuk kouder moet zijn, maar dat viel ons gelukkig reuze mee. Alleen de nachten waren erg koud, maar als het zonnetje overdag scheen was het lekker herfstweer. De eerst bestemming op het Zuidereiland was voor ons Kaiteriteri bij het Abel Tasman National Park. Hier ligt regenwoud direct aan zee, waar je super mooi kon wandelen, foto's maken en zonnen op 't strand. Via westport, de punaikaki rocks oftewel pannenkoekenrotsen en lake mahinapua reed de bus verder naar Franz Josef. Hier heb je een van de grootste gletsjers van Nieuw-Zeeland, waar wij ook op geweest zijn. Met een helicopter werden we naar de gletsjers gebracht, waar we 3 uur gewandeld en geklommen hebben. We kregen een dikke jas, broek, wolle sokken, handschoenen, rubber schoenen, een muts en spikes voor onder de schoenen mee. Op de gletsjer was het erg mooi. Het ijs is op sommige plaatsen blauw van kleur en er zijn gaten en holen waar we doorheen moesten klimmen. Met de helicopter, waarvanuit je een super mooi uitzicht had op de gletsjer en bergen, werden we weer terug naar beneden gebracht.
Na franz Josef hebben we nog een nacht doorgebracht in Wanaka en kwamen toen alweer aan in Queenstown. Voor ons het zuidelijkste puntje van onze reis in Nieuw-Zeeland. We verbleven een week in Queenstown. Queenstown is dè toeristenstad van Nieuw-Zeeland, ook al is het maar erg klein. Dat maakte ook dat het duur was maar wel gezellig. We hebben hier gewandeld, geshopt, zijn de berg op geweest met de gondola/kabelbaan, hebben frisbeegolf gespeeld en gebunjyjumpt! 134 meter omlaag gedoken boven een smalle rivier, de hoogste bungy van Nieuw-Zeeland. Jaja als we het doen, doen we het ook goed. We vonden het allebei kei leuk en waren helemaal niet bang!
Na Queenstown zijn wij met de bus naar Lake Tekapo geweest. De bus stopt hier niet standaard maar het is optioneel en was zeker de moeite waard. We sliepen in een hostel direct aan 't meer met uitzicht op het mooie blauwe water en de bergen. Je kon hier mooi wandelen en hiken, wat wij dus ook gedaan hebben.
Vanuit Tekapo gingen we door naar Christchurch, waar we helaas maar een halve dag zijn geweest. Er is ook niet veel te doen in Christchurch en de schade van de aardbeving van 2 jaar geleden is ook nog goed te zien. Je ziet nog veel huizen en gebouwen in puin of opbouw. Zo ook cathedral church. Was wel indrukwekkend om te zien.
De laatste bestemming op 't zuidereiland voor ons was Kaikoura, waar je dolfijnen en walvissen kunt spotten. Helaas beide niet gezien, maar wel een heleboel jonge zeehondjes gezien bij een waterval waar we naartoe gewandeld waren. Was erg leuk om te zien.

Met de ferry gingen we weer terug naar 't noordereiland. 2 nachten in Wellington en nog 1 nacht in Taupo gehad en toen waren we terug met de kiwi bus in Auckland. Het is hier lekker weer, dus de korte broeken komen weer uit de backpacks zodat we al een beetje kunnen voorbruinen voor Fiji. Morgenmiddag vliegen we namelijk al naar Fiji. We zijn allebei erg benieuwd en hebben er veel zin in!

xxxxxx

• 01 Mei 2013 - 08:56

Ellen:

Daar moeten jullie even aan toe zijn, een vakantie in een vakantie! Even lekker geen wekker om de bus te halen! Genietse ladies! x