Australie - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Yvonne & Lindsey - WaarBenJij.nu Australie - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Yvonne & Lindsey - WaarBenJij.nu

Australie

Door: Lindsey & Yvonne

Blijf op de hoogte en volg Yvonne & Lindsey

24 Maart 2013 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hee allemaal,

Hier weer een update vanuit Nieuw-Zeeland. Jaja Australie zit er alweer op. De 5 weken, waarvan 4 met een coole hippie camper, zijn voorbij gevlogen!
In deze vijf weken zijn we langs de oostkust van Australie gereisd, namelijk van Sydney naar melbourne en vervolgens weer naar boven richting Cairns en Port Douglas. Op 1 week regen na, was het hier erg warm en zonnig.

Ons Australie avontuur begon dus in Sydney, waar we eerst natuurlijk naar de harbour bridge en 't operahouse zijn gaan kijken. We zijn een dagje naar Manley Beach geweest en hebben gewandeld door de botanische tuinen en het centrum van Sydney. Met Gene&Jade, die we hebben leren kennen tijdens de tour in Afrika, zijn we een dagje naar de blue mountains geweest. Een mooi forest met waterval en de three sisters (foto's op facebook). Het was ook erg leuk om hen weer te zien!
Na vier dagen in Sydney konden we onze hippie camper ophalen en toen ging het avontuur pas echt beginnen, want links rijden met het stuur aan de rechterkant hadden wij allebei nog nooit gedaan. Gelukkig viel het allemaal reuze mee en na een aantal bochten waren de ramen extra mooi schoon en droog en hadden we het onder de knie. Alles zit daar namelijk omgedraaid, dus de richtingaanwijzer zit rechts in plaats van links en de knop van de ruitenwisser zit links ipv rechts. Dat was nog het moelijkste omschakelen haha. Toen we na een half uur eenmaal de weg uit Sydney hadden gevonden, reden we richting Melbourne. Aangezien erin Melbourne weinig kampeermogelijkheid is kampeerde wij op een camping in Frankston op de Morningston Peninsula. Hier hebben we aardbeien geplukt, een botanische tuin bezocht en rondgereden om de verschillende mooie strandjes te zoeken. We zijn twee keer met de trein naar Melbourne geweest. 1 dag werden we rondgeleid door Kim en zij liet ons federation square, degraves street, flinder street station en nog meer mooie plekjes van Melbourne zien. Was een erg leuk dag. Thanks Kim & Sandra!
De tweede dag in Melbourne zijn we wezen eten met Emily, Alex, Tyler & Rachel, die we ook kennen van de tour in Afrika. Het was ook erg leuk om hen weer te zien en we hebben kangaroo gegeten, smaakt heerlijk!
Hierna zij we weer terug omhoog richting Sydney gereden. We kampeerde tijdens onze reis in Australie regelmatig op gratis rest area's naast de snelweg. Was goedkoop en makkelijk en hier stonden vaak nog meer backpackers, zoals ons.
Hoe verder we naar het Noorden reden, hoe slechter het weer werd en helaas begon het te regenen en dit stopte niet meer voor 4 dagen. Hierdoor zijn we best snel door het stuk van Sydney naar Brisbane gegaan (de gold coast), omdat er in de regen niet zoveel te beleven was. In Byron Bay hebben we wel het strand en de vuurtoren bezocht en zijn we van ellende maar naar de bioscoop gegaan haha.. We hebben twee keer om moeten rijden, aangezien er een weg overstroomd was. Door de vele regen, ten gevolge van een cycloon waren er namelijk een aantal rivieren overstroomd. Dit maakte ook dat de zee bruin was ipv blauw en er bijna niets meer over was van de lange witte stranden door het hoge waterpeil. Toen we ter hoogte van Brisbane waren, werd het weer gelukkig weer wat beter. In het zonnetje hebben we 't lone pine koala sanctuary bezocht, waar we koala's, kangaroes, dingo's, papegaaien etc. van heel dicht bij zagen. We konden zelfs op de foto met een koala en met kangaroes. Echt aparte beesten die kangaroes, liggen lui in de zon en als ze lopen gebruiken ze hun staart als extra been ofzo. Het was in ieder geval erg leuk om al deze beesten van dichtbij te zien. Kangaroes zie je hier ook langs de weg,vooral 's ochtends.
De volgende dag hebben we ons campertje geparkeerd in Toowong en zijn met de trein naar Brisbane gegaan. Ook een mooie stad met z'n botanische tuinen, street beach, south bank, story bridge etc.

Op Bribie island hebben we lekker over 't strand gewandeld en van de zon genoten en ook de glasshouse mountains in Caloundra waren mooi op te zien. Dit zijn een aantal vulkanische bergen. En toen kwamen we aan het begin van the beautiful 'sunshine coast' en 'fraser coast'. Het weer was gelukkig lekker, waardoor we hier vooral hebben genoten van de mooie stranden en zee in onder andere Noosa Heads, Airlee Beach en Bowen.
We hebben een dagtour naar Fraser Island gedaan, was mooi om dit zandeiland met regenwoud, eli creek, maheno shipwreck en,Lake mckenzie te zien.
Naast mooie stranden hebben we gewandeld door mooie nationale parken met wilde dieren, regenwouden met watervallen etc. In cape Hillsborough national park zagen we tijdens de zonsopgang wallabies, en in paluma national park hebben we gezwommen in little crystal creek onderaan een waterval (foto's op facebook).
We zijn door Townsville en Cairns nog een stukje verder omhoog gereden naar Palm Cove en Port Douglas. Was zeker de moeite waard, want ook hier waren weer mooie stranden en het Mossman Gorge regenwoud. Vervolgens zijn we door Emerald, waar we een typisch aboriginal dorpje bezochten, weer terug naar Cairns gereden waar we onze camper moesten inleveren. We zijn nog een dagje naar de great barrier reef geweest op een boot. Hier hebben we gesnorkeld en mooi koraal en gekleurde vissen gezien. Vanaf de boot konden we seaturtles zien, maar in het water konden we ze helaas niet meer vinden. Op de terugweg, in het zonnetje met kaas, toastjes, wijn en fruit, zagen we nog wel een dolfijn!

In 4 weken hebben we met 't campertje 8380 km gereden. Veel he! En dan hebben we alleen nog maar de oostkust van Australie gezien haha. We kunnen nu zeggen dat Australie erg mooi en warm is, maar ook heeel erg groot. We hebben ondanks de regen 5 leuke weken gehad. Schuilen, koken en eten in 't campertje was af en toe ook wel weer grappig. Als dan het brandalarm af ging ondanks dat de ramen open stonden en we ook nog eens duizend muggen de camper uit moesten jagen die op 't licht af waren gekomen haha..

Op moment zijn we in Auckland, Nieuw-Zeeland. Morgen gaan we voor 't eerst met de Kiwi Experience bus mee, een hop on hop off bus. En morgenavond hebben we een cruise op een boot naar de Bay of Islands. We zijn allebei weer benieuwd naar wat we in Nieuw-Zeeland allemaal zullen gaan beleven. We houden jullie op de hoogte!

xxxx

• 24 Maart 2013 - 08:07

Eddie Van De Wiel:

Als ik zo alle namen van die steden hoor reis ik een beetje mee . Zouden jullie geen kaartje kunnen maken met de route die jullie hebben gevolgd ?!? Dikke kus,
    Eddie

• 24 Maart 2013 - 11:23

Wilma Te Brake:

Weer een mooi verhaal over een prachtige trip. Wat een ongelooflijk mooie tijd maken jullie mee.
    Geniet, onthoud, maak verhalen en herinneringen.
    Liefs, Wilma

• 01 April 2013 - 14:37

Jan En Anny:

Geniet ervan, super goed zeg