Kenia, tanzania, zanzibar & malawi
Door: Yvonne & Lindsey
Blijf op de hoogte en volg Yvonne & Lindsey
23 December 2012 | Nederland, Eindhoven
We zijn onder andere naar het serengeti national park geweest in tanzania om de 'big five' te spotten en we hadden geluk. We hebben bijna al dieren van dichtbij of heel dichtbij gezien. Alleen de neushoorn niet, maar wel in de verte met een verrekijker. We hebben gekampeerd in het national park tussen de wilde dieren. 's Avonds na het eten zijn we buiten gaan zitten en wachtend op wilde dieren liep daar ineens een leeuw voorbij op 15 meter afstand. Niemand had eigenlijk in de gaten dat het zo gevaarlijk was, totdat onze guide zei dat we heel stil op moesten staan en naar de keuken moesten lopen. Dat was spannend! Verder hebben we die avond geen wilde dieren meer gezien, maar 's nachts wel hyena's horen lachen. Echt een typisch geluid haha.
De volgende dag zijn we vroeg opgestaan om de zonsopgang te bekijken in de serengeti. Helaas was het bewolkt. We zijn die dag naar de massai stam geweest, denk aan groeten uit de rimboe. Er werd een welkomstlied gezongen en we moesten meedoen aan een welkomstdans. We mochten in de hut van een van de massai's kijken. In ruil voor 20 koeien wilde ze wel met ons beiden trouwen haha..
Naast de serengeti zijn we ook naar de ngoro ngoro krater geweest. Dit is een hele grote krater met daarin een meer en veel groen. Dat is ook de reden waarom daar zoveel dieren leven. We hebben er weer een heleboel gezien. We hebben ook een nachtje in de krater gekampeerd en zagen 's avonds een olifant op een paar meter van de tent. Echt vet!
We zijn 4 dagen op zanzibar geweest. We zijn hier gekomen met de ferry en werden daar met tuktuks (van die kleine,taxi's) naartoe gebracht. Het verkeer is hier echt chaotisch trouwens. Overvolle busjes of hoogbeladen fietsen dringen gewoon door het verkeer heen. Aan regels hebben ze volgens mij lak en stoplichten zijn er wel, maar die worden niet gebruikt. Dit is vooral in de drukke steden zo.
We hebben 2 dagen in stonetown en 2 dagen op northern beach gehad in zanzibar. We sliepen 2 dagen in een supermooie bungalow en dan nog een nacht in het hotel in stonetown, waarna we weer met de ferry naar tanzania zijn gegaan.
In zanzibar heeft lindsey gesnorkeld en yvonne gedoken. Beide supermooie dingen gezien: vissen, koraal, zeesterren. Op de boot heeft lindsey zelfs nog dolfijnen zien zwemmen en springen. We zaten helaas niet op dezelfde boten, omdat duiken langer duurt dan snorkelen.
Het weer is hier echt lekker, hoe verder we naar het zuiden van afrika gaan hoe warmer het wordt. In zanzibar hebben we al lekker kunnen genieten van parelwitte stranden en blauwe zee. De afgelopen 3 dagen hebben we gekampeerd aan lake malawi in malawi. Hier hebben we ook al kerst gevierd. We hadden secret santa en een dressup party, erg gezellig.
We wensen jullie alvast een hele fijn kerst en gelukkig nieuwjaar!
Tot snel weer, xxx
23 December 2012 - 20:46
René, Jolanda, Kimberley & Dylan:
Hoi Lindsey & Yvonne, fijn te lezen dat jullie al veel mooie dingen gezien en meegemaakt hebben, vanuit Eindhoven wensen wij jullie ook hele fijne kerstdagen en een te gek, gezond en avontuurlijk 2013 toe! -
29 December 2012 - 10:48
Ellen:
Ha lieve meiden, dat klinkt top! En zo nog 7 maanden door, echt een lekker leven!! Ik denk aan jullie vanuit het saaie, grauwe, koude Nederland! 2013 kan niet beter voor jullie beginnen..
Take care,
Liefs -
04 Januari 2013 - 11:47
Mari En Marion:
Ha Lindsey en Yvonne, kei leuk om te lezen dat jullie 't zo fijn hebben. 'n Mooiere start van 2013 kun je bijna niet hebben. Wij wensen jullie vanuit hier heel veel geluk en nog heel veel plezier de komende tijd en we kijken nu al uit naar 't volgende reisverslag. Groetjes en veel liefs mari en marion -
20 Januari 2013 - 14:31
Annemie:
Hey Lins,
Geweldig om die mooie foto`s steeds op je facebook te zien, stoer hoor wat jullie allemaal doen!! Lekker genieten, en veel meemaken.
Hier is het momenteel zoooooooo koud, volop sneeuw, en momenteel is het ook nog gaan ijzelen brr
Knuf de Bergjes xx